BEZOEK AAN DE MAASAI

Marion bezoekt de Maasai tijdens een famtrip met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Marion is medisch onderzoeker en heeft de afgelopen jaren haar boeiende onderzoeksbaan kunnen combineren met het cultureel erfgoed dat het toerisme in Tanzania aantrekkelijk maakt.

Over haar bezoek aan de Maasai zegt ze:

Hallo mede-avonturiers,

Ik ben opgetogen om mijn recente reis terug naar het hart van Tanzania met jullie te delen. Daar kreeg ik de ongelooflijke kans om het gebied te bezoeken waar ons ONDOILO-onderzoek plaatsvond van 2018 tot 2022. Dit project richtte zich op seksuele en reproductieve gezondheid bij de Maasai-gemeenschap. En we richtten oons met name op anticonceptie en het Uzazi wa Mpango (Gezinsplanning) programma in Tanzania.

Als medisch onderzoeker heb ik het geluk gehad mijn passie voor onderzoek te kunnen combineren met het rijke culturele erfgoed dat het toerisme in Tanzania zo aantrekkelijk maakt. Dankzij het safaribedrijf van mijn man, Caracal Tours & Safaris Tanzania LTD, bevind ik me vaak op bekendmakingsreizen. Die worden ook wel “famtrips” genoemd voor het verkennen en leren kennen van de producten die we aanbieden.

Zo’n reis bracht me naar het vernieuwde Isoitok Camp, op vier uur rijden van Moshi. Ondanks dat ik er al meerdere keren was geweest, keek ik ernaar uit om de nieuwe kenmerken van het kamp uit eerste hand te ervaren. Temidden van de adembenemende Maasai- en vulkanische landschappen van de Riftvallei, betovert Isoitok Camp met zijn natuurlijke schoonheid en rustige ambiance. De levendige kleuren van de ongerepte wildernis vloeien naadloos samen met de omgeving van het kamp. Daardoor ontstaat een harmonieus toevluchtsoord.

Tijdens ons verblijf werd ik hartelijk begroet door Ndeeni. Zij was een van onze voormalige onderzoeksassistenten. Ik dompelde mezelf onder in de aanbiedingen van het kamp. Van wandelingen bij zonsondergang tot informatieve gesprekken over traditionele geneeskunde. Elk moment was verrijkt met de essentie van de bush. Terwijl we dineerden onder de sterrenhemel, omringd door het symfonie van nachtelijke geluiden, kon ik niet anders dan een diepe verbinding voelen met het land en zijn mensen.

Het hoogtepunt van ons bezoek was een uitstapje naar de nabijgelegen boma. Daar verwelkomde de Maasai-gemeenshap ons met open armen. Het zien van de levendige geest van de mensen en hun veerkrachtige levenswijze was werkelijk inspirerend. Ondanks de uitdagingen door wisselende weerspatronen, zoals El Niño, blijven de Maasai volharden. Ze vertrouwen op hun diepgewortelde tradities en collectieve kracht.

Terwijl ik terugkijk op deze onvergetelijke ervaring, ben ik vervuld van dankbaarheid voor de kans om samen te werken met zo’n ongelooflijke gemeenschap. Ik hoop meer onderzoekssubsidies veilig te stellen om initiatieven te ondersteunen en de unieke uitdagingen aan te pakken waarmee de Maasai en andere kwetsbare groepen in Tanzania worden geconfronteerd.

Tot de volgende keer, blijf verkennen en omarm de schoonheid van onze wereld.

Happy Travels,

Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.