over ons

Caracal Tours & Safaris, Tanzania wordt beheerd door Bernard (Ben) en  Marion Sumari-de Boer. Ben is geboren in Arusha (Tanzania) en heeft ruime ervaring als safarigids. Marion komt uit Nederland en reisde vaak naar Tanzania om onderzoek en vrijwilligerswerk te doen. Samen vormen ze het perfecte team waarin Ben voornamelijk verantwoordelijk is voor het uitvoeren van safari’s en Marion voor de boekingen. Verder hebben ze ook personeel in dienst zoals gidsen, dragers en adminstratief personeel.

Bernard Fatael Sumari

Ben: “Ik ben in 1984 geboren in Arusha en opgegroeid op de lagere hellingen van de berg Meru, in Arusha NP. Mijn stam is Meru. Dat is de grootste stam in Arusha. Omdat ik gek ben op de natuur, besloot ik om naar het Wildlife College in Arusha te gaan. Daar heb ik diploma’s in kennis over wilde dieren, zoogdieren, vogels, plantkunde en geografie van Tanzania en zijn nationale parken behaald. Ook heb ik een rijbewijs om toeristen te mogen vervoeren. Ik heb ervaring als safarigids in de spectaculaire Noordelijke parken van Tanzania sinds 2005. Ik heb voor verschillende bedrijven gewerkt waar ik veel ervaring opdeed in toerisme. Hier kreeg ik het idee om mijn eigen bedrijf op te starten. Veel safaris doe ik zelf, simpelweg omdat ik het erg leuk vind. Mijn doel is niet alleen om de toeristen in tours en safari’s te begeleiden, maar ook om te helpen in het schoonhouden van de omgeving. Dat is belangrijk, want dan kunnen we de natuur, waar mijn land en Afrika trots op zijn, besparen en behouden. Als we de omgeving schoonhouden zijn we in de toekomst ook in staat om reizen en safari’s aan te blijven bieden. 

Marion Sumari-de Boer

Marion: “Ik ben in 1981 geboren in Nederland. Sinds 2006 heb ik verschillende reizen naar Tanzania gemaakt om vrijwilligerswerk en onderzoek te doen. Omdat ik verliefd werd op dit land en zijn mensen, besloot ik 2010 om definitief naar Tanzania te gaan. Tijdens de reizen ben ik veel op safari geweest. De prachtige landschappen en de verscheidenheid van de dieren in de nationale parken van Tanzania verbazen me elke keer weer. Ik houd ervan om door de eindeloze vlaktes van de Serengeti NP te rijden en de dieren van dichtbij te zien. Ik denk dat iedereen de geweldig mooie natuur van Tanzania moet zien. Naast mijn werk als onderzoeker in het locale ziekenhuis, vind ik het super om reizen voor toeristen te organiseren zodat zij een onvergetelijke ervaring hebben in Tanzania. Ook vind ik het milieu en eerlijke bedrijfsvoering belangrijk, zodat toeristen de nationale parken kunnen blijven bezoeken in de toekomst.”

Martha Sumari

Martha: “Ik ben een Tanzaniaanse vrouwelijke journaliste, geboren in het noorden van Tanzania. Ik heb meer dan tien jaar ervaring met schrijven over milieuzaken, mensenrechten en andere transversale zaken. Naast mijn journalistieke carrière ben ik ook geïnteresseerd in wildlife zaken, die ook een essentieel onderdeel zijn van milieuzaken. Ik heb mijn diploma journalistiek behaald aan de Arusha School of Journalism en later heb ik mijn bachelor diploma rechten behaald aan de Moshi Cooperative University. Bij Caracal Safaris ben ik de logistiek manager en verantwoordelijk voor boekingen, betalingen en andere activiteiten met betrekking tot toeristenreizen. Ik maak ook afspraken over onder andere de auto’s die worden gebruikt voor reizen, chauffeurs, lodges/hotels, lokale vluchten, ballonsafari’s. Bovendien ben ik ook verantwoordelijk in geval van calamiteiten zoals autopech, verwondingen tijdens de reis, wijzigingen van de dienstregeling, enz. Welkom in Tanzania, de thuisbasis van de Kilimanjaro en Serengeti. Welkom bij Caracal Tours & Safari’s Tanzania voor onvergetelijke safari’s!”

De Caracal

De caracal is één van de unieke kleine katten op de savanne. Hij eet vogels, maar ook kleine zoogdieren. Deze kat heeft lange achterpoten die helpen bij het springen in de lucht om vogels te vangen als ze opstijgen van de grond en grote mobiele oren zodat hij de prooi in het gras kan horen. Het vinden van de caracal in de savanne is erg moeilijk, echter, we zullen ons best doen om te proberen u een caracal te laten zien.