Safari Noord Tanzania

Serengeti NP is een als je naar Tanzania reist. Zie de ‘Great Migration’ van de gnoes, geniet van de mooiste zonsondergangen, rijd uren lang op zoek naar de big five en geniet van fantastisch eten van hoge culinaire standaard in de ‘middle of nowhere’. Je kunt gemakkelijk drie tot vier dagen vertoeven in deze wildernis tussen de wilde dieren. Voordat je de eindeloze vlakten van de Serengeti betreedt, begin je je safari in Arusha NP, een mooie opwarmer voor de rest van de safari. Daarna ga je naar het minder bezochte, maar erg mooie Manyara NP, een veelzijdig park met savanne, het meer en ongerept oerwoud. Op weg naar de Serengeti kom je langs veel Maasai dorpjes. Je kunt aan de gids vragen om op bezoek te gaan in een van de minder bezochte bomas. Na de Serengeti gaan we naar de unieke Ngorongoro krater waar je het meeste Afrikaanse wild op een klein oppervlak zult aantreffen. Je eindigt deze trip in het ruige Tarangire NP waar je veel grote kuddes olifanten tegenkomt en baobabs het landschap bepalen. Wij bieden deze safari in principe privé aan, wat betekent dat je alleen met je eigen gezelschap reist met een gids in een landcruiser met panorama ramen en te openen dak.

Dag 1

Jullie starten deze safari bij jullie accommodatie in Moshi of Arusha. Jullie gids haalt jullie met de landcruiser met pop-up dak op en jullie rijden in een uurtje naar de ingang van Arusha NP. Na het inchecken rijden we het park in en komen langs de ‘Kleine Serengeti’ waar buffels en antilopen grazen. Ook zul je er waarschijnlijk een aantal wroetende wrattenzwijnen vinden. We rijden rond de savanne en gaan via struikgewas richting Ngurdoto Crater. Onderweg komen we hopelijk een kudde olifanten tegen die zich hier vaak bevinden, maar niet altijd makkelijk te zien zijn vanwege het dichte struikgewas. Op de kraterrand hebben we een mooi uitzicht op de vlakte beneden waar buffels grazen en op de achtergrond zien we, als het helder is, Mount Meru. Via bosachtig gebied waar we veel duikers tegenkomen, en via open savanne waar giraffen grazen, komen we uit bij de Momela meren. Hier stappen we in een canadese kano voor een uur peddelen op de meren. We komen veel watervogels tegen zoals pelikanen en flamingos en als we geluk hebben zijn er nijlpaarden. Na de kanotocht rijden we naar een mooi uitzicht punt voor onze picnicklunch. Vanuit hier kun je alle kanten op kijken en als het helder is heb je ook een mooi uitzicht op de Kilimanjaro. Na de lunch rijden we rond de meren om nog meer watervogels te zien en andere grazers. Hierna rijden we langzaam naar de uitgang van het park langs de voet van Mount Meru. Vanuit hier rijden we naar Ilboru lodge in Arumeru waar we gaan genieten van een heerlijk drie-gangen diner. Als we op tijd terug zijn kunnen we ook nog een duik nemen in het zwembad.

Een andere mogelijkheid voor een excursie op deze dag is een wandelsafari met een ranger in het park. Je komt dan giraffen, buffels, antilopen en duikers tegen. Als je echt gelukt hebt ook olifanten.

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we vandaag richting Lake Manyara NP. Na enkele uren komen we aan bij de ingang. Na inchecken rijden we door bosgebied op zoek naar boomklimmende leeuwen. We genieten van een picknick lunch in het park. Hierna rijden via verschillende detours langs Lake Manyara en passeren we savanne gebied waar we vooral grazers en giraffen zien. Aan de bosrand heb je geluk als je een olifant of meer tegenkomt. Aan het einde van de dag passeren we de hippo-pool waar we nijlpaarden en veel watervogels zullen zien. Na deze enerverende dag in het veelzijdige park rijden we naar Isoitok Camp, een luxe tentenkamp midden in Maasai gebied. Hier genieten we van een culinair hoogstaand diner met heerlijke wijn.  In de nachten horen we het geluid van huilende hyenas.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we richting de majestueze Serengeti. Onderweg komen we langs een uitzichtpunt met fantastisch uitzicht op Lake Manyara. We passeren de ingang van het Ngorongoro beschermd gebied en rijden over de kraterrand van de Ngorongoro krater naar de eindeloze vlakten van de Serengeti. Aangekomen bij de ingang op Naabi Hill, genieten we van onze picknick lunch. Hierna rijden we langzaam richting Seronera en komen onderweg langs de zogenaamde kopjes waar vaak leeuwen in de zon liggen te baden. Hopelijk komen we vandaag al een luipaard tegen in de buurt van de Seronera rivier. Tegen zonsondergang komen we aan in Zawadi Camp. We genieten daar van een drankje bij het kampvuur terwijl de zon de horizon rood kleurt. Daarna genieten we van een heerlijk diner en slapen vervolgens onder de mooiste sterrenhemel ooit. Geniet van de nachtelijke geluiden van Afrika.

Dag 4

Vandaag hebben we de hele dag in de Serengeti. Dat geeft ons voldoende tijd om op zoek te gaan naar grote troepen leeuwen, de gnoe migratie, luipaarden en cheetahs. Maar onderweg komen we ook veel gazelles, impalas, allerlei soorten vogels, zebra, giraffen, buffels en olifanten tegen. De Serengeti is echt het summum voor een Afrikaanse safari.  Als je echt geluk hebt, kom je ook en neushoorn tegen en kun je dus de big five op één dag zien. We zoeken een mooi plekje in het park voor onze picknick lunch. Dat kan ook bij het visitor centre waar je over de geschiedenis van de Serengeti kunt lezen. Aan het eind van de dag rijden we terug naar Zawadi Camp voor weer een mooie avond en nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 5

We staan vandaag vroeg op nemen een snelle kop thee of koffie en gaan voor zonsopgang op pad. Op dit uur kun je de mooiste taferelen zien en heb je de grootste kans om een ‘catch’ te zien. Het zou toch gaaf zijn om een leeuw op een gnoe te zien jagen. We genieten van de mooiste zonsopgang ooit en rijden langs de Seronera rivier om meer wild te zien. Aan het einde van de ochtend gaan we terug naar het kamp voor een uitgebreide brunch waarna we de weg terugnemen richting het beschermde Ngorongoro gebied. We passeren de kraterrand en verblijven vandaag in Karatu, het stadje net buiten Ngorongoro. Ngorongoro Farmhouse ligt tussen de koffie-plantages en hier genieten we van een happy hour gevolgd door een diner bij het haardvuur. Het kan hier flink koud zijn in de avond, maar je kunt zelfs in je kamer als je naar bed gaat het haardvuur brandende vinden. 

Dag 6

We vertrekken vandaag weer vroeg na een vroeg ontbijt zodat we op de tijd de unieke Ngorongoro krater in kunnen rijden. De krater heeft een heel hoge concentratie wilde dieren. Grote kans dat je op hele families leeuwen met welpen stuit. Verder hebben de olifanten hier enorme slagtanden. Andere dieren die je hier vindt zijn buffels, nijlpaarden, flamingos, cheetahs en hyenas. We gaan de hele krater rond en hopelijk zien we hier een neushoorn of meer mochten we die gemist hebben in de Serengeti. Na een halve dag in de krater, verlaten we het gebied en rijden naar het prachtige Maramboi Lodge. We arriveren daar op tijd om een duik in het zwembad te kunnen nemen met uitzicht op Lake Manyara. Tijdens zonsondergang worden er drankjes en hapjes bij het zwembad gebracht. Een magisch moment. Hierna genieten van een heerlijk diner binnen of buiten op het dek van de mooi ingerichte eetzaal. We slapen in mooi ingerichte kamers die deels van canvas deels van steen zijn. 

Dag 7

We worden wakker van het ‘ge-mhhhh’ van de gnoes rond onze tent. Als de zon opkomt kleurt alles om ons goud versterkt door het geluid van de morning-dove. We ontbijten in de zon en vertrekken voor een laatste game-drive. We gaan vandaag in Tarangire NP op zoek naar grote kuddes olifanten. Onderweg komen we allerlei wild tegen rond enorme baobab bomen. De kans om hier grote katten te zien is niet zo groot als in de Serengeti of Ngorongoro, maar dat maakt een laatste game-drive juist heel goed hier. We genieten van onze lunch met uitzicht op de Tarangire rivier. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Arusha of Moshi en nemen we afscheid van elkaar na een fantastische ervaring in de Noordelijke parken van Tanzania.

Verleng deze trip met een tour naar de befaamde rivercrossings in Noord Serengeti, een beklimming van de Kilimanjaro, een trip naar het minder bezochte West Kilimanjaro en/of een strandvakantie op Zanzibar.

Vanaf $1999

(deze prijs hangt af van het seizoen en het aantal personen waarmee gereisd wordt)

Details van de reis

Wij bieden deze reis aan als privé-safari. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen binnen het gezelschap en de leeftijd van de reizigers. Het volgende is inclusief: park fees, concession fees, camping fees, excursies als genoemd, transport met landcruiser pop-up dak voor alle zeven dagen, Engelssprekende gids, volpension accommodatie, drinkwater en alles verplichte belastingen. Niet inclusief zijn fooien, andere drankjes en persoonlijke uitgaven.

De genoemde accommodatie zijn slechts ideeën en kunnen vervangen worden door andere. Vraag naar de mogelijkheden voor andere accommodatie of groepsreizen.

Deze reis boeken of meer weten?