.

Signature safari

Ontsnap aan de alledaagse drukte. Dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid van Tanzania tijdens onze avontuurlijke 15-daagse signature safari. Van adembenemende safari’s in de wildernis van nationale parken tot culturele ontdekkingen in kleurrijke dorpen, deze reis belooft een onvergetelijke reis vol wonderen en ontdekkingen. Bezoek de hoogtepunten zoals de Serengeti en Ngorongoro krater, gecombineerd met minder bezochte plekken als Lake Natron en Enduimet. Pak je koffers en laat je meevoeren op een reis vol avontuur, natuur en authenticiteit in het hart van Afrika.

Dag 1: Moshi

Bij aankomst op de luchthaven Kilimanjaro begint je Tanzaniaanse avontuur. Je wordt naar het charmante stadje Moshi gebracht, waar Chanya Lodge je opwacht en een comfortabel verblijf biedt. Als de dag ten einde loopt, geniet je van een heerlijk diner in de lodge, misschien wel verhalen uitwisselend met medereizigers over de opwinding die nog komen gaat.

Dag 2: Moshi

Omarm de schoonheid van de natuur met een bezoek aan de Materuni-watervallen, waar het kletterende water een serene achtergrond vormt. Je bezoekt een lokale koffie-boer die je laat zien hoe het koffie-plantje uiteindelijk jouw kopje koffie wordt. Misschien krijg je nog wel een tipje te zien van de Kilimanjaro. Terug in Chanya Lodge geniet je van de rust van je omgeving en smul je van heerlijke maaltijden die perfect zijn bereid.

Kilimanjaro koffie tijdeens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania
Olifanten in Tarangire tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Dag 3: Arusha National Park

Vandaag wachten de wonderen van Arusha National Park op je. Na een uurtje rijden vanaf Moshi, gaan we het park in. Maak een spannende safari, waarbij je de diversiteit aan wilde dieren die dit park huisvest, kunt bewonderen. De litte Serengeti, de Ngurdoto krater en de Momella meren geven je een mooie afwisseling met altijd Mount Meru op de achtergrond. Na afloop trek je je terug in het African Tulip Hotel voor een welverdiende rust en een heerlijke maaltijd.

Dag 4: Tarangire National Park

Reis naar Nationaal Park Tarangire, bekend om zijn iconische baobabbomen en overvloedige wilde dieren. Dit park staat bekend om de grote kuddes olifanten. Breng de dag door met het verkennen van het park tijdens een boeiende safari en geniet van de uitzichten en geluiden van de natuur. Daarna kun je ontspannen in Sangaiwe Tented Lodge, waar comfort en avontuur hand in hand gaan.

Dag 5: Lake Manyara National Park

Ontdek de wonderen van Lake Manyara National Park, beroemd om zijn boomklimmende leeuwen en schilderachtige landschappen. Houd je camera gereed terwijl je begint aan een opwindende safari en herinneringen vastlegt die een leven lang meegaan. Als de avond valt, kom je tot rust in Isoitok Camp, omringd door de schoonheid van de natuur.

Dag 6: Mto wa Mbu

Dompel je onder in de levendige cultuur van Mto wa Mbu, waar kleurrijke markten en levendige straten wachten op verkenning. Neem deel aan een culturele rondleiding en krijg inzicht in de rijke tradities van de lokale gemeenschappen. Keer terug naar Isoitok Camp en geniet van de smaken van Tanzania bij elke maaltijd.

Flamingos en buffels inn Ngorongoro Krater tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Dag 7: Ngorongoro-krater

Bereid je voor op een dag vol avontuur in de Ngorongoro-krater, een door UNESCO beschermd Werelderfgoed, bruisend van wilde dieren. Ervaar de opwinding van het spotten van de Big Five tijdens een safari en verwonder je over de natuurlijke wonderen die overal te vinden zijn. In de middag rijden we naar de Serengeti. Als de zon ondergaat, ontspan je in Moyo Tented Camp en denk je terug aan de onvergetelijke momenten van de dag.

Dag 8: Serengeti National Park

Waag je in het hart van de Serengeti, waar eindeloze vlaktes en overvloedige wilde dieren wachten. Maak een safari in Centraal-Serengeti en ontmoet leeuwen, olifanten en meer in hun natuurlijke habitat. Terug in Moyo Tented Camp ontspan je onder de sterrenhemel en overdenk je de avonturen van de dag rond een knapperend vuur.

Dag 9: Noordelijke Serengeti

Reis naar de Noordelijke Serengeti, een paradijs voor natuurliefhebbers. Verken de savanne tijdens een safari onder leiding van je ervaren gids en ontdek enkele van Afrika’s meest iconische dieren in hun natuurlijke omgeving. Het kan soms even duren, maar als de gnoes de Mara rivier oversteken, zul je een spektakel zien dat zijn weerga niet kent. Keer terug naar Acacia Migration Camp, waar warme gastvrijheid en spectaculaire uitzichten op je wachten.

Dag 10: Noordelijke Serengeti

Zet je verkenningstocht van de Noordelijke Serengeti voort, waar elke moment nieuwe ontdekkingen met zich meebrengt. Met safari’s onder leiding van je deskundige gids, kom je oog in oog te staan met enkele van Afrika’s meest iconische dieren in hun natuurlijke habitat. Keer terug naar Acacia Migration Camp, waar warme gastvrijheid en spectaculaire uitzichten op je wachten.

Wanneer de migratie zich in het zuiden van de Serengeti bevindt, wordt Noord-Serengeti vervangen door Lake Ndutu.

Leeuw in Serengeti tijdens een safari met Caracal tours & Safaris in Tanzania
Zebra bij de Lengai vulkaan tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Dag 11: Lake Natron

Begin aan een schilderachtige reis naar het Lake Natron, een verborgen parel aan de voet van de Grote Slenkvallei. Terwijl je door het ruige terrein reist, geniet je van de adembenemende landschappen om je heen. Bij aankomst in Maasai Giraffe Eco Lodge ontspan je in comfort en stijl, klaar om de wonderen van deze unieke bestemming te ervaren. Je kunt ervoor kiezen om vannacht de vulkaan Ol Doinyo Lengai the beklimmen.

Dag 12: Lake Natron

Vandaag biedt de mogelijkheid voor avontuur terwijl je een trektocht onderneemt in het ruige terrein rond het Lake Natron. Met elke stap dompel je jezelf onder in de adembenemende schoonheid van het landschap, van majestueuze kliffen tot kronkelende rivierkloven. Terug in Maasai Giraffe Eco Lodge, ontspan en verjong, genietend van de rust van je omgeving.

Dag 13: West-Kilimanjaro

Reis naar West-Kilimanjaro, waar weelderige bossen en glooiende heuvels wachten op verkenning. In de magische Maasai Lodge dompel je je onder in de natuurlijke schoonheid van de omgeving, met activiteiten variërend van natuurwandelingen tot vogels kijken. Als de dag ten einde loopt, reflecteer je op je Tanzaniaanse avontuur, omringd door het comfort van de lodge.

Dag 14: West-Kilimanjaro

Breng je laatste dag in Tanzania door met genieten van de faciliteiten van Maasai Lodge, of het nu ontspannen bij het zwembad is of nog een laatste avontuur in de wildernis. Terwijl je afscheid neemt van deze betoverende bestemming, neem je herinneringen mee die een leven lang meegaan.

Dag 15: Luchthaven Kilimanjaro

Terwijl je reis ten einde loopt, denk je terug aan de onvergetelijke ervaringen die je in Tanzania hebt opgedaan. Transfer naar de luchthaven Kilimanjaro, vervuld van een gevoel van dankbaarheid voor de reis.

Verleng deze trip met een tbeklimming van de Kilimanjaro en/of een strandvakantie op Zanzibar.

Giraffe and cows durinng a safari with Caracal tours & Safaris in Tanzania

Vanaf $3499

(deze prijs hangt af van het seizoen en het aantal personen waarmee gereisd wordt)

Details van de reis

Wij bieden deze reis aan als privé-safari. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen binnen het gezelschap en de leeftijd van de reizigers. Het volgende is inclusief: park fees, concession fees, camping fees, excursies als genoemd, transport met landcruiser pop-up dak voor alle zeven dagen, Engelssprekende gids, volpension accommodatie, drinkwater en alles verplichte belastingen. Niet inclusief zijn fooien, andere drankjes en persoonlijke uitgaven.

De genoemde accommodatie zijn slechts ideeën en kunnen vervangen worden door andere. Vraag naar de mogelijkheden voor andere accommodatie of groepsreizen.

Deze reis boeken of meer weten?