Zuid Tanzania

Stap in een wereld van ongeëvenaarde schoonheid en avontuur tijdens deze Zuid Tanzania reis door de meest betoverende wildernisgebieden. Van een betoverende zonsondergangscruise op de Rufiji-rivier tot opwindende safaritochten in Selous (or Nyerere NP) en Ruaha National Park, en een onvergetelijke verkenning van Mikumi National Park, elk moment van deze reis belooft een ongeëvenaarde ontmoeting met de ongerepte natuur van Afrika. Ondergedompeld in de pracht van de savanne, omringd door majestueuze dieren in het wild en verwend door warme gastvrijheid, zullen jullie herinneringen creëren die een leven lang meegaan. Bereid je voor op een reis vol avontuur, ontdekking en verbazingwekkende schoonheid terwijl jullie Tanzania’s meest iconische landschappen en dierenleven verkennen.

Dag 1: Selous

Na een duik in het zwembad en een overdadig ontbijt buffet in het restaurant op het strand, worden jullie opgehaald door jullie gids die jullie in een halve dag naar Selous zal rijden. Hoe verder u naar het zuiden komt hoe meer u door kleine dorpjes rijdt met rode lemen hutjes. Nadat jullie zijn ingecheckt en uw bagage in de bungalow hebben afgeleverd, volgt een sunset cruise op de Rufiji River. De honkende nijlpaarden maken dit tot een echte eerste Afrika ervaring. Terwijl de zon ondergaat glijd u over het water met een motorbootje terwijl er op de kant grote krokodillen met bek open bij liggen te komen van de hete dag. Langs de rivier vind u een keur aan vogels zoals bijeneters, maar ook grotere reigers en aalscholvers. Voordat het donker wordt zijn jullie terug in het kamp voor een heerlijk diner.

Dag 2-3: Selous

Vandaag hebben we een hele dag in het prachtige park Selous. Na het ontbijt rijden we met de safari-jeep naar de gate en gaan we het park in. Het park is een mix van struiksavanne, meren en hier en daar wat kleine open vlakten. Olifanten en giraffen zult u hier veel zien. Leeuwen en cheeta’s zijn er ook, maar u zult ze niet in groten getale tegenkomen. Daarnaast is er een grote kans om de mooiste antilope tegen te komen, de grote koedoe. En als laatste hoogtepunt is dit de beste plek in Tanzania om de Afrikaanse Wilde hond tegen te komen. Vaak vindt u ze in grote groepen. Ook vind u grote aantallen vogels, dus Selous is zeer geschikt voor vogelliefhebbers. In de meren vind u nijlpaarden en krokodillen. We lunchen op een mooi plekje onder een van de vele acacia’s. Aan het eind van de dag rijden we terug naar het kamp.

Kudu in Selous tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in in Tanzania
Groene meerkat in Selous tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania
Zebras in Mikumi NP tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania
Lodge bij Mikumi tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Dag 4: Mikumi

We staan vandaag vroeg op. Met een lokale gids gaan we bij de parkgrenzen op zoek naar wildlife door te kijken naar sporen en voetstappen. De gids zal u veel vertellen over de habitat van de verschillende dieren en hoe u dieren kunt vinden. Na deze wandelsafari genieten we van het ontbijt voordat we naar Mikumi rijden. Via de mooie Uluguru bergen rijden we over een slingerende weg naar dit park. We verblijven hier in Atupele Camp met uitzicht op deze bergen.

Dag 5 Mikumi:

We hebben vandaag een hele dag in het prachtige Mikumi National Park, ook wel de Savanne van het Gouden Licht genoemd. We komen veel dieren tegen en genietn vaan een ppicnic lunch in het park. Terwijl jullie door de uitgestrekte vlaktes rijden, worden jullie omringd door een overvloed aan wilde dieren, zoals zebra’s, giraffen, impala’s en gazelles. Een ontspannen picknicklunch onder de schaduw van een acaciaboom biedt een welkome pauze te midden van de natuurlijke pracht, voordat jullie terugkeren naar het kamp voor een avond vol warme gastvrijheid en betoverende landschappen. Aan het eeinde van de dag riijden we terug naar het camp.

Dag 6: Ruaha

Na het ontbijt starten we onze rit voor vandaag die lang gaat duren. Gelukkig rijden we via mooie landschappen en door Mikumi National Park. Tegen de avond arriveren we in Ruaha Hilltop Lodge. Zoals de naam al zegt, ligt deze leuke simpele lodge op een heuvel net buiten het park met uitzicht over de groene vlakten. We genieten van het diner op het terras onder ge sterrenhemel.

Dag 7 en 8: Ruaha

Deze twee dagen gaan we het grootste nationale park van Afrika ontdekken. Ruaha National Park is nog weinig bezocht door de afstand tot andere toeristische trekpleisters. We nemen dan ook voldoende tijd. De meeste dieren concentreren zich rond de Grote Ruaha River. De meeste Afrikaanse dieren zijn te vinden in dit park. Aangezien het minder bezocht is, zijn de dieren meestal wel schuwer en daardoor wat moeilijker te vinden. Dit maakt de Ruaha-ervaring echter tot een meer natuurlijke ervaring en het zoeken nog meer een echte game-drive. In het park zoeken we weer een mooi plekje voor onze picknick lunch. Tegen de avond rijden we terug naar de lodge voor een heerlijk diner op het terras.

Gieren in Ruaha NP tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania
Onze auto in Ruaha tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania
Ingang Ruaha tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Dag 9: Vertrek

Na ons ontbijt rijden we naar Iringa, een historische plek. Vanaf hier zullen jullie je reis voortzetten naar de volgeende bestemming.

Verleng deze trip met een tbeklimming van de Kilimanjaro en/of een strandvakantie op Zanzibar.

Vanaf $1999

(deze prijs hangt af van het seizoen en het aantal personen waarmee gereisd wordt)

Details van de reis

Wij bieden deze reis aan als privé-safari. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen binnen het gezelschap en de leeftijd van de reizigers. Het volgende is inclusief: park fees, concession fees, camping fees, excursies als genoemd, transport met landcruiser pop-up dak voor alle zeven dagen, Engelssprekende gids, volpension accommodatie, drinkwater en alles verplichte belastingen. Niet inclusief zijn fooien, andere drankjes en persoonlijke uitgaven.

De genoemde accommodatie zijn slechts ideeën en kunnen vervangen worden door andere. Vraag naar de mogelijkheden voor andere accommodatie of groepsreizen.

Deze reis boeken of meer weten?