Safari Noord Tanzania

De Serengeti NP is een absolute must-see wanneer je Tanzania bezoekt. Ervaar de adembenemende ‘Great Migration’ van de gnoes, bewonder de meest betoverende zonsondergangen, en ga op spannende zoektochten naar de Big Five, allemaal te midden van de prachtige wildernis van de Serengeti. Je kunt gemakkelijk drie tot vier dagen doorbrengen in deze betoverende omgeving, omringd door wilde dieren. Voordat je de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti verkent, begin je je avontuur in het schilderachtige Arusha NP, een perfecte opwarmer voor wat komen gaat. Vervolgens breng je een bezoek aan het minder bezochte, maar absoluut prachtige Manyara NP, met zijn diverse landschappen van savanne, meer en ongerept regenwoud. Onderweg naar de Serengeti kom je langs traditionele Maasai dorpen, waar je zelfs een minder bekende boma kunt bezoeken, op aanvraag bij je gids. Na de Serengeti reis je naar de unieke Ngorongoro-krater, waar je een overvloed aan Afrikaanse wilde dieren kunt vinden op een relatief klein gebied. Je safari eindigt in het ruige Tarangire NP, waar je oog in oog komt te staan met grote kuddes olifanten en de karakteristieke baobab-bomen het landschap sieren. Bij ons bieden we deze safari in principe privé aan, wat betekent dat je exclusief met je eigen gezelschap reist. Met een ervaren gids en een comfortabele landcruiser met panoramische ramen en een open dak, beleef je een safari-ervaring van de hoogste kwaliteit.

Dag 1

Jullie safari-avontuur begint met een vleugje opwinding, wanneer jullie gids jullie ophaalt bij jullie accommodatie in Moshi of Arusha. Stap in de comfortabele landcruiser met zijn iconische pop-up dak en laat je meevoeren naar de magische wereld van Arusha National Park. In slechts een uurtje tijd komen jullie aan bij de ingang van het park, waar jullie je klaarmaken voor een dag vol ontdekkingen. Eenmaal binnen in het park worden jullie meteen begroet door de uitgestrekte vlaktes van de ‘Kleine Serengeti’, waar majestueuze buffels en elegante antilopen grazen onder de Afrikaanse zon. Houd je ogen open, want jullie kunnen zelfs een glimp opvangen van de grappige wrattenzwijnen die druk bezig zijn met hun dagelijkse bezigheden. Terwijl jullie dieper het park in trekken, bereiken jullie de indrukwekkende Ngurdoto-krater, een waar natuurlijk wonder. Misschien komen jullie onderweg een nieuwsgierige kudde olifanten tegen, die zich graag verschuilen tussen het weelderige groen van het struikgewas. Maar het hoogtepunt van jullie dag wacht bij de schilderachtige Momela-meren, waar jullie aan boord stappen van een traditionele Canadese kano voor een ontspannen peddeltocht. Terwijl jullie rustig over het kalme water glijden, worden jullie omringd door een betoverend landschap vol kleurrijke vogels en wie weet, misschien laten zelfs enkele nieuwsgierige nijlpaarden zich zien. Na deze verfrissende ervaring is het tijd voor een heerlijke picknicklunch op een schilderachtig uitzichtpunt, waar jullie kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over de uitgestrekte vlaktes van Arusha National Park, met de majestueuze Mount Meru op de achtergrond. En als kers op de taart worden jullie verwelkomd bij Ilboru Lodge in Arumeru, waar een smakelijk driegangendiner wacht om de dag in stijl af te sluiten. Sluit de dag af met een verfrissende duik in het zwembad, terwijl je terugkijkt op een dag vol avontuur, ontdekking en onvergetelijke momenten te midden van de prachtige natuur van Tanzania.

Een andere mogelijkheid voor een excursie op deze dag is een wandelsafari met een ranger in het park. Je komt dan giraffen, buffels, antilopen en duikers tegen. Als je echt gelukt hebt ook olifanten.

Gnoes in Manyara tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Dag 2

Na een smakelijk ontbijt beginnen we aan een nieuwe dag vol avontuur, dit keer op weg naar het betoverende Lake Manyara National Park. De reis naar de ingang van het park is een betoverende rit door het Tanzaniaanse landschap, waarbij jullie onderweg worden getrakteerd op adembenemende uitzichten en mogelijk een glimp opvangen van wilde dieren die vrij rondlopen. Bij aankomst in het park maken jullie je klaar voor een opwindende safari-ervaring. Terwijl jullie door het weelderige bosgebied rijden, houden jullie je ogen open voor de beroemde boomklimmende leeuwen, die zich verschuilen tussen de takken van de bomen. Tijdens een ontspannen picknicklunch midden in de natuur, hebben jullie alle tijd om te genieten van de prachtige omgeving en misschien zelfs enkele nieuwsgierige dieren die voorbij komen. Na de lunch vervolgen jullie jullie safari langs de kronkelende paden van het park, langs Lake Manyara en door uitgestrekte savannegebieden. Onderweg komen jullie een verscheidenheid aan dieren tegen, van grazende antilopen tot elegante giraffen. Houd je camera gereed, want je weet maar nooit wat je zult tegenkomen aan de rand van het bos, misschien zelfs een majestueuze olifant die rustig graast. Terwijl de dag ten einde loopt, maken jullie een laatste stop bij de beroemde hippo-pool, waar jullie worden getrakteerd op het fascinerende schouwspel van nijlpaarden die luieren in het water, omringd door kleurrijke watervogels. Na een dag vol onvergetelijke ontmoetingen met de wilde dieren van Lake Manyara, komen jullie aan bij Isoitok Camp, een luxe tentenkamp te midden van het betoverende Maasai-gebied. Hier wacht jullie een culinair feestmaal, bereid met lokale ingrediënten en vergezeld van heerlijke wijnen. Terwijl de nacht valt, worden jullie getroost door het geluid van huilende hyena’s, wat zorgt voor een sfeervolle afsluiting van een dag vol avontuur en ontdekkingen.

Dag 3

Na een smakelijk ontbijt gaan we op weg naar de adembenemende Serengeti. Onderweg maken we een pitstop bij een panoramisch uitzichtpunt, waar we worden getrakteerd op een spectaculair uitzicht op het betoverende Lake Manyara. Terwijl we verder rijden, passeren we de poort van het Ngorongoro Conservation Area en kronkelen we langs de rand van de indrukwekkende Ngorongoro-krater, voordat we uiteindelijk afdalen naar de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti. Bij de ingang op Naabi Hill genieten we van een heerlijke picknicklunch te midden van de ongerepte natuur, voordat we onze reis vervolgen naar Seronera. Onderweg komen we langs karakteristieke rotsformaties, bekend als ‘kopjes’, waar vaak majestueuze leeuwen zich koesteren in de warme zon. Met een beetje geluk kunnen we vandaag zelfs een glimp opvangen van een luipaard in de buurt van de Seronera-rivier. Na een spannende dag vol avontuur en ontdekkingen, bereiken we Zawadi Camp net voor zonsondergang. Terwijl de laatste stralen van de zon de horizon in vuur en vlam zetten, verzamelen we rond het knapperende kampvuur voor een welverdiend drankje. Daarna worden we verwend met een heerlijk diner onder de fonkelende Afrikaanse sterrenhemel, waarbij we worden vergezeld door de betoverende geluiden van de natuur om ons heen. Een onvergetelijke nacht vol magie en wonderen wacht op ons in Moyo Camp.

Dag 4

Vandaag staat de uitgestrekte Serengeti volledig tot onze beschikking. Dit geeft ons de unieke kans om op zoek te gaan naar de iconische bewoners van dit adembenemende landschap, zoals grote troepen leeuwen, de indrukwekkende gnoe migratie, elegante luipaarden en gracieuze cheeta’s. Maar dat is nog niet alles – onderweg worden we ook verwend met ontmoetingen met gazelles, impala’s, een verscheidenheid aan kleurrijke vogels, zebra’s, majestueuze giraffen, imposante buffels en indrukwekkende olifanten. De Serengeti is werkelijk de belichaming van een Afrikaanse safari. Als de gelukssterren gunstig staan, kunnen we zelfs de zeldzame neushoorn tegenkomen, waardoor we de befaamde ‘big five’ kunnen afvinken op onze bucketlist, allemaal op één en dezelfde dag. We vinden een idyllisch plekje in het park om te genieten van onze picknick lunch, misschien wel bij het visitor centre waar we meer te weten kunnen komen over de fascinerende geschiedenis van de Serengeti. Aan het einde van een enerverende dag vol avontuur keren we terug naar Moyo Camp, waar we worden verwelkomd door de betoverende Afrikaanse sterrenhemel die boven ons fonkelt. Hier kunnen we nog eenmaal genieten van een serene avond en een rustige nacht, omringd door de geluiden en de magie van de Afrikaanse wildernis.

Dag 5

Vandaag begint vroeg voor ons, met een snelle kop thee of koffie om ons op te warmen voordat we voor zonsopgang vertrekken. Op dit magische uur worden we getrakteerd op de meest adembenemende taferelen en hebben we de beste kans om een onvergetelijke ‘catch’ te ervaren. Stel je eens voor: een majestueuze leeuw die jaagt op een kudde gnoes. Een ware droom die werkelijkheid kan worden. We laten ons betoveren door de prachtige zonsopgang en rijden langs de schilderachtige Seronera rivier, waar we hopen nog meer van de overvloedige wilde dieren te spotten. Tegen het einde van de ochtend keren we terug naar ons kamp voor een uitgebreide brunch, waar we onze avonturen kunnen bespreken en onze energie kunnen aanvullen. Daarna zetten we koers naar het beschermde Ngorongoro gebied, een plek van buitengewone schoonheid. We doorkruisen de indrukwekkende kraterrand en komen aan in het charmante stadje Karatu, gelegen net buiten Ngorongoro. Ons toevluchtsoord voor de nacht is Ngorongoro Farmhouse, verscholen tussen de weelderige koffieplantages. Hier worden we verwend met een gezellige ‘happy hour’ gevolgd door een heerlijk diner bij het knisperende haardvuur. Terwijl de avond valt en de temperaturen dalen, kunnen we zelfs in onze kamers genieten van de warmte van het vuur. Een perfecte afsluiting van een dag vol avontuur en verwondering.

Dag 6

Vandaag starten we de dag vroeg, na een verkwikkend ontbijt, zodat we op tijd aankomen bij de betoverende Ngorongoro-krater. Deze spectaculaire krater herbergt een ongekende concentratie wilde dieren, waardoor de kans groot is dat we op hele leeuwenfamilies stuiten, compleet met schattige welpen. Daarnaast kunnen we hier majestueuze olifanten met enorme slagtanden bewonderen, samen met buffels, nijlpaarden, sierlijke flamingo’s, snelle cheeta’s en speelse hyena’s. We verkennen de hele krater, hopend op een glimp van een neushoorn, mocht ons dat geluk ontgaan zijn in de Serengeti. Na een enerverende ochtend in de krater verlaten we dit adembenemende gebied en rijden we naar de schitterende Maramboi Lodge. Hier komen we op tijd aan om een verfrissende duik te nemen in het zwembad, met uitzicht op het betoverende Lake Manyara. Terwijl de zon langzaam ondergaat, worden er verfrissende drankjes en smakelijke hapjes geserveerd bij het zwembad, wat zorgt voor een magisch en sfeervol moment. Vervolgens kunnen we genieten van een heerlijk diner, binnen of buiten op het prachtig ingerichte dek van de eetzaal. Onze accommodatie bestaat uit prachtig ingerichte kamers, een harmonieuze mix van canvas en steen, waar we kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen na een enerverende dag vol onvergetelijke ervaringen.

Dag 7

We worden gewekt door het kenmerkende geluid van grazende gnoes rondom onze tent, terwijl de zon langzaam opkomt en de omgeving in een gouden gloed hult, begeleid door het rustgevende getjilp van de morning-dove. We genieten van een heerlijk ontbijt in de warme ochtendzon en maken ons klaar voor een laatste avontuurlijke game-drive. Vandaag verkennen we Tarangire National Park, op zoek naar indrukwekkende kuddes olifanten die hier vaak te vinden zijn. Onderweg komen we een verscheidenheid aan wild tegen, dat zich koestert onder de imposante baobab bomen die het landschap sieren. Hoewel de kans op het spotten van grote katten hier kleiner is dan in de Serengeti of Ngorongoro, maakt de charme van de omgeving deze laatste game-drive juist zo bijzonder. We genieten van een smakelijke lunch met uitzicht op de schilderachtige Tarangire-rivier, voordat we aan het einde van de middag terugkeren naar Arusha of Moshi. Hier nemen we afscheid van elkaar, na een onvergetelijke ervaring vol avontuur en natuurpracht in de prachtige noordelijke parken van Tanzania.

Verleng deze trip met een tour naar de befaamde rivercrossings in Noord Serengeti, een beklimming van de Kilimanjaro, een trip naar het minder bezochte West Kilimanjaro en/of een strandvakantie op Zanzibar.

Vanaf $1999

(deze prijs hangt af van het seizoen en het aantal personen waarmee gereisd wordt)

Details van de reis

Wij bieden deze reis aan als privé-safari. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen binnen het gezelschap en de leeftijd van de reizigers. Het volgende is inclusief: park fees, concession fees, camping fees, excursies als genoemd, transport met landcruiser pop-up dak voor alle zeven dagen, Engelssprekende gids, volpension accommodatie, drinkwater en alles verplichte belastingen. Niet inclusief zijn fooien, andere drankjes en persoonlijke uitgaven.

De genoemde accommodatie zijn slechts ideeën en kunnen vervangen worden door andere. Vraag naar de mogelijkheden voor andere accommodatie of groepsreizen.

Deze reis boeken of meer weten?