zuid tanzania

Het verkennen van Zuid Tanzania biedt een verleidelijke kans om van de gebaande paden af te wijken en afgelegen en ongerepte wildernisgebieden te ontdekken. Hoewel de afstanden tussen bestemmingen groter kunnen zijn dan die in het noorden, zijn de beloningen van verkenning de reis meer dan waard. Deze regio wordt ondersteund door verschillende nationale parken en het uitgestrekte Selous Game Reserve. Het biedt een schat aan biodiversiteit en unieke safaribelevenissen. Selous Game Reserve staat bekend als een van de grootste en meest diverse beschermde gebieden van Afrika. Met zijn uitgestrekte landschappen zijn er ongeëvenaarde mogelijkheden om wild te spotten.

Ga op spannende gamedrives, bootsafari’s en wandelsafari’s om een breed scala aan soorten te ontmoeten in hun natuurlijke habitat. Naast Selous tonen andere nationale parken in het zuiden, zoals Ruaha National Park en Mikumi National Park, hun eigen unieke ecosystemen en wildpopulaties. Van majestueuze olifanten en leeuwen tot zeldzame antilopesoorten en diverse vogelsoorten. Deze parken bieden onvergetelijke safaribelevenissen weg van de drukte. Hoewel het zuidelijke gebied minder door toeristen wordt bezocht, maken zijn afgelegen charme en ongetemde schoonheid het een ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers die authentieke safaribelevenissen zoeken. Het kan worden gecombineerd met safari’s in de noordelijke parken of als onderdeel van een ontspannen strandvakantie. Het verkennen van de zuidelijke regio’s van Tanzania belooft een lonende en onvergetelijke ervaring te zijn.

Nyerere NP (Selous Game Reserve)

Het Selous Game Reserve, of Nyerere National Park, is het grootste beschermde wildreservaat in Afrika. Het is een toevluchtsoord van ongeëvenaarde biodiversiteit. Thuisbasis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan soorten, waaronder olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen en de bedreigde Afrikaanse wilde hond, biedt het een ongeëvenaarde safari-ervaring. Met meer dan 440 soorten vogels die zijn luchtruim sieren, is Selous een paradijs voor vogelliefhebbers. Het toont de rijke avifauna-diversiteit van de regio. Zijn diverse ecosysteem omvat graslanden, bossen en rivierbossen, die habitat bieden voor een veelvoud aan wilde dieren.

De Rufiji-rivier, de levensader van Selous, slingert zich een weg door het reservaat en vormt een dynamisch landschap van zandbanken, meren, lagunes en eilanden. Een bootsafari langs de rivier biedt een uniek perspectief, waardoor bezoekers krokodillen en nijlpaarden kunnen zien zonnebaden, omringd door een symfonie van vogelleven. Laat je onderdompelen in de natuurwonderen van het Selous Game Reserve. Daar belooft elk moment een onvergetelijke ontmoeting met de ongetemde schoonheid van de Afrikaanse wildernis.

Kudu tijdens safari in Selous in Tanzania met caracal tours & safaris
Krokodil in Selous tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Udzungwa Mountains National Park

Het Udzungwa-gebergte Nationaal Park biedt een werkelijk unieke en meeslepende ervaring, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om zijn ongerepte wildernis te verkennen via kampeer- en wandelavonturen. Met een verscheidenheid aan gemarkeerde paden pronkt het park met adembenemende landschappen versierd met inheemse bomen, struiken en kruiden, allemaal tegen de achtergrond van prachtige vergezichten. Ondanks zijn relatief kleine omvang is het Udzungwa-gebergte Nationaal Park een hotspot van biodiversiteit. Het herbergt een verbazingwekkende 30 tot 40% van de planten- en diersoorten van Tanzania. Het is ook de thuisbasis van de op één na grootste verscheidenheid aan vogels in Afrika, alleen overtroffen door het Ituri-woud in de Democratische Republiek Congo.

De diverse habitats van het park, variërend van boomkruinenbossen tot graslanden en droge, dorre bosgebieden langs de Ruaha-rivier, bieden een toevluchtsoord voor een breed scala aan wilde dieren. Ontmoet primaten, gazelles en galagos terwijl je de paden bewandelt, en houd een oogje in het zeil voor verschillende amfibieën en reptielen die dit gebied hun thuis noemen. Met zijn serene ambiance en minimale bezoekersaantallen biedt het Udzungwa-gebergte Nationaal Park een rustig toevluchtsoord in de natuur. Daar onthult elke stap een nieuw wonder dat wacht om ontdekt te worden. Of je nu een ervaren wandelaar bent of een natuurliefhebber, deze verborgen parel belooft een onvergetelijk avontuur te midden van de pracht van de Tanzaniaanse wildernis.

Hondo hondo camp tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Ruaha National Park

Het Ruaha Nationaal Park biedt een betoverende mix van wildlife en adembenemende landschappen, waardoor het een must-visit bestemming is voor safari-liefhebbers. Thuisbasis van een diverse reeks planten en dieren, inclusief exclusieve soorten zoals de majestueuze grote kudu. Het park belooft unieke ontmoetingen met wilde dieren tegen een achtergrond van ruige schoonheid. Ga op spannende gamedrives om iconische Afrikaanse dieren zoals olifanten, buffels, gazelles en de ongrijpbare wilde honden te spotten, die allemaal gedijen binnen de ongetemde wildernis van het park. Ondanks zijn afgelegen en ruige terrein biedt het Ruaha Nationaal Park een ongeëvenaarde safaribeleving. Daar ontvouwt de rauwe schoonheid van de natuur zich bij elke bocht.

De grote Ruaha-rivier en andere waterwegen dienen als vitale levensaders voor het park. Daarbij houdt het zijn rijke biodiversiteit in stand en biedt het een toevluchtsoord voor wilde dieren. Van de kronkelende riviersystemen tot natuurlijke bronnen, wetlands en warmwaterbronnen, het Ruaha Nationaal Park biedt een diverse reeks landschappen gevormd door de krachten van de Grote Slenk. Doorkruis het pittoreske terrein van het park, van uitgestrekte vlaktes tot glooiende heuvels en bergen. Elk biedt zijn eigen unieke charme en mogelijkheden voor exploratie. Of je nu op zoek bent naar spannende ontmoetingen met wilde dieren of gewoon wilt onderdompelen in de adembenemende schoonheid van de natuur, het Ruaha Nationaal Park belooft een onvergetelijke safaribeleving als geen ander.

Leeuw in Ruaha tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in Tanzania

Mikumi National Park

Mikumi Nationaal Park, Tanzania’s op drie na grootste park, biedt een handige en toegankelijke safaribelevenis. Het wordt doorkruist door een verharde weg van Dar es Salaam naar Iringa. Met zijn uitgestrekte graslanden van de Mkata-vlaktes wordt Mikumi vaak vergeleken met het iconische Serengeti Nationaal Park. Dit diverse ecosysteem ondersteunt een rijke verscheidenheid aan wildlife, waaronder leeuwen, zebra’s, gnoes, buffels en giraffen. Dit weerspiegelt het spektakel van migratie in Serengeti. Opmerkelijk is dat Mikumi een van de weinige plaatsen is waar waarnemingen van de ongrijpbare eland gemakkelijk worden bereikt. Dat vergroot de aantrekkingskracht ervan voor wildlife liefhebbers.

Langs de grasvlaktes dient de Mkata-rivier als levensader, waardoor een populatie olifanten binnen het park wordt ondersteund. Doorkruis het landschap. Geniet van adembenemende vergezichten en het tegenkomen van een veelheid aan soorten tegen de achtergrond van het prachtige landschap. Of je nu aan je eerste safaritocht begint of op zoek bent naar een handige uitstap vanuit Dar es Salaam, Mikumi Nationaal Park belooft een onvergetelijke wildlife-ervaring. Daar brengt elk moment je dichter bij de ongetemde schoonheid van de Afrikaanse wildernis.