zuid tanzania

Het zuiden van Tanzania is een goede keus indien je gebieden wilt bezoeken die meer afgelegen zijn. Er zijn verschillende national parken en het immens grote Selous Game Reserve. Afstanden zijn groter dan afstanden tussen de noordelijke parken, maar het is zeker de moeite waard om die grote afstanden af te leggen.  Het kan makkelijk gecombineerd worden met safaris in de noordelijke, meer bekende, parken of op zichzelf in combinatie met bijvoorbeeld een strandvakantie. Hieronder vind je een kort overzicht van de meest interessante plekken.

Selous Game Reserve

Selous, het grootste beschermde wildlife gebied in Afrika, staat bekend om zijn grootste aantal aan verschillende soorten dieren binnen een enkel beschermd gebied waar ook ter wereld inclusief olifanten, buffels, nijlpaarden, leeuwen en de beschermde diersoort de Afrikaanse wilde hond. Bovendien zijn er meer dan 440 soorten vogels geidentificeerd. Het ecosysteem omvat grasland, bosland en rivierwouden. De stroom van de Rufiji River verandert keer op keer en creert op die manier een uniek gebied met zandbanken, meren, lagunes en eilanden. Een bootsafari in Selous wordt van harte aanbevolen om krokodillen en nijlpaarden tussen een overvloed aan vogels te zien. Voor meer informatie over Selous Game Reserve, bezoek de officiele website van de Tanzanian Tourist Board.

Udzungwa Mountains National Park

Een compleet andere ervaring is het Udzungwa Mountains National Park. Het is een wildgebied voor kamperen en wandelen met een aantal uitgestippelde wandelroutes, adembenemende landschappen inclusief endemische bomen, struiken en kruiden met maar een paar bezoekers. Het gebied omvat maar 2% van Tanzania, maar het heeft 30 tot 40% van de plant en diersoorten in Tanzania. Bovendien omvat het de een-na-grootste varieteit aan vogels in Afrika na het Ituri Forest in de democratische republiek van Congo.  Het gebied bestaat uit luifel bos, bosland, grasland en droog dor bosland rond de grote Ruaha River met jonge baobab bomen. Primaten, gazellen en galago’s worden hier ook gevonden. Ook is er een grote kans op het zien van verschillende amfibien en reptielen. Voor meer informatie over Udzungwa National Park, bezoek de officiele website van Tanzania National Parks.

Ruaha National Park

Ruaha National Park is de perfecte combinatie voor het zien van wildlife en prachtige landschappen. Het omvat een grote varietiet aan planten en dieren van welke sommigen alleen hier gezien kunnen worden zoals de grote koedoe. Bovendien kun je olifanten, buffels, gazellen en wilde honden zien. Het park heeft nog een onherbergzame sfeer, dus je safari ervaring zal uniek zijn. De grote Ruaha River en andere rivieren vormen de levensaders van het park. Ruaha National Park heeft een grote varietiet aan landschapskaraketeristieken van de grote slenk, riviersystemen, natuurlijke bronnen, wetlands, heetwaterbronnen, kopjes en mooie glooiende heuvels en bergen. Voor meer informatie over Ruaha National Park, bezoek de officiele website van Tanzanian National Parks.

Upload Image...

Mikumi National Park

Mikumi National Park is het vierde grote park van Tanzania. Het is zeer toegankelijk aangezien het wordt doorsneden door de verharde weg van Dar es Salaam naar Iringa. Vanwege de graslanden van de Mkata vloedvlakten, wordt het vaak vergeleken met Serengeti National Park. Verschillende dieren zoals leeuwen, zebras, gnoes, buffels en giraffen migreren over de vlakten. Het is een van de weinige plakken waar het makkelijk is om de elandantilope te zien. Naast de grasvlakten, vind je Makta River waar de olifanten van Mikumi leven. Voor meer informatie over Mikumi National Park, bezoek de officiele website van Tanzania National parks.

Een grote verscheidenheid aan lodes en campings zijn beschikbaar in en rond de parken om uw trip naar het zuiden van Tanzania zo comfortabel te maken als u wilt.