zanzibar

Het ‘bounty-eiland’ Zanzibar is een eilandengroep net buiten de kust van het vaste land van Tanzania. Het is zeker een bezoek waard, zeker na een safari of bergbeklimming. Het bestaat uit het hoofdeiland Unguja, vaak genoemd Zanzibar, en het kleinere eiland Pemba. Op Zanzibar zijn de belangrijkste bezienswaardigheden het Duizend-en-een-nacht Stonetown en de schitterende stranden. Andere interessante plaatsen zijn de weelderige, groene kruiden plantages, Prison Eiland, Jozani Forest met zijn rode Colobus apen en Kizimkazi om dolfijnen te spotten. Bezoeken aan deze plaatsen kunnen gemakkelijk worden geregeld vanuit Stonetown of de stranden.

Stonetown

Stonetown is de belangrijkste stad van Zanzibar en is bekend om zijn smalle steegjes waar u uren kunt ronddwalen. Als gevolg van Arabische invloeden, heeft deze stad een Duizend-en-een-nacht sfeer, vooral in de avonduren. U moet zeker de Forodhani Gardens bezoeken voor een spies met vers gevangen vis van uw keuze. In de stad vindt u een groot aantal guesthouses, hotels en restaurants, waar u kunt genieten van het leven van de Zanzibari, dat heel anders is dan op het Tanzaniaanse vasteland

Stranden

Zanzibar staat bekend om zijn witte stranden met azuurblauwe oceaan. In het noorden vind je de mooi stranden van Nungwi en Kendwa, in het oosten Pongwe, in het zuidoosten de rustigere stranden Bwejuu, Paje en Jambiani Beach en in het zuiden Kizimkazi. Alle stranden zijn overweldigend mooi en hebben hun eigen atmosfeer en bevatten allemaal accommodaties, variërend van simpele -pensions tot vijfsterren luxe resorts. Afhankelijk van wat u zoekt, ontspannen versus feesten, jong versus oud publiek, prachtige zonsopgang versus schitterende zonsondergang, kunt u een keuze maken tussen deze stranden.

Other beaches of Tanzania

Zanzibar is een aantrekkelijk eiland, maar andere plekken worden ook steeds populairder. Die plekken zijn nog niet zoveel aangedaan door toeristen en zijn daardoor rustiger en authentieker. Op het vasteland van Tanzania zijn de stranden rond Pangani het mooiste, maar ten zuiden van Dar es Salaam is het mooie Kidagaa strand.  Nog verder naar het zuiden vind je Kilwa, dat ook bekend is door eeuwenoude ruines. Andere eilanden zijn Pemba, ten noorden van Zanzibar, en Mafia eiland. Mafia is extreem geschikt voor duiken en rond oktober kun je er de vriendelijke walvishaaien aantreffen en er zelfs mee zwemmen. Verder zijn er nog tal van prive eilandjes die hun eigen lodges hebben zoals bijvoorbeeld Fanjove Island.