overige bezienswaardigheden

Enduimet

Enduimet is een wildlife management area tussen Mount Kilimanjaro en Mount Meru. Het reikt tot aan de grens met Kenia bij Amboseli National Park en vormt daardoor een natuurlijke corridor voor migrerende olifanten tussen Arusha National Park en Amboseli National Park in Kenia. Enduimet is puur, natuurlijk is nog niet veel aangedaan door toerisme. Je zult hier ook dieren aantreffen die je niet veel ziet in andere parken zoals de grote en kleine koedoe, de gerenoek en zelfs oryx. Andere dieren zijn jachtluipaarden en grazers zoals gnoes, zebras, giraffen, gazellen en impalas. Met Kilimanjaro en Meru op  de achtergrond vormt het gebied een unieke plek voor fantastische uitzichten en wonderlijke fotografie mogelijkheden. Omdat dit een wildlife management gebied,  zul je er ook de Maasai aantreffen. Tijdens de game drives zul je vaak enorme kuddes vee zien gevolgd door een Maasai jongen of man. Aangezien er geen leeuwen of luipaarden zijn is het beid ook erg geschikt voor fietssafaris. Je kunt overnachten op simpele campings of in de prachtige lodges in het gebied waarvan de meesten een Maasai thema hebben.

Ngorongoro Conservation Area

Veel mensen kennen Ngorongoro Krater met zijn grote concentratie van wilde dieren, maar kennen niet de andere schoonheden van de Ngorongoro Conservation Area. Het gebied bestaat uit verschillende bergen, kraters en caldera’s. Olmoti Krater fungeert als het belangrijkste stroomgebied in de omgeving. Het werkt als een spons en het water stort zich over een zwakke plek in de krater waar het een prachtige waterval vormt van ongeveer 100 meter hoog. Een andere spectaculaire krater is Embakaai Krater. Het is misschien wel de mooiste plek in het hele gebied. De combinatie van een in-mist-gehuld-gebied en een emeraldblauw gekleurd meer geeft u een sprookjesachtige sfeer. Andere interessante plaatsen zijn de Lolmalasin Krater, Oldoinyo Lengai, de Gol bergen, Ilkarian Gorge, Nasera Rock en Lake Ndutu. Allen kunnen te voet of met de auto worden bezocht.
Vind meer informatie op de website van de Ngorongoro Conservation Authority.

Lake Ndutu

Oogverblindend Lake Ndutu is gelegen op de grens van de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti NP. Het is het mooist om te bezoeken in februari als de wildebeesten migratie zich in dit gebied bevindt. Honderden op hol geslagen wildebeesten, stampende door het ondiepe water van het meer, is een niet te missen beeld. Gedurende die tijd is er een grote kans op het vinden van de grote katten zoals leeuwen en jachtluipaarden. In Lake Ndutu kunt u de dieren van zeer dichtbij zien, natuurlijk zonder ze te storen. Er zijn verschillende mobiele kampen waar u kunt overnachten.
Voor meer informatie, bezoek de website van de Ngorongoro Conservation Authority.

Lake Natron

Lake Natron is een ondiep zoutmeer dat zeer aantrekkelijk is voor flamingo’s. Als ze er zijn, wordt het meer volledig roze. Het is in de buurt van Oldoinyo Lengai en samen vormen ze een mooi paar in het landschap. Daarom worden deze vaak samen in een trip bezocht.