over ons

Caracal Tours & Safaris Tanzania wordt geleid door ons: Bernard (Ben) Fatael Sumari uit Tanzania en Marion Sumari-de Boer uit Nederland. Bernard, geboren in Arusha. Hij heeft uitgebreide ervaring als safari-gids en drager op de Kilimanjaro. Zijn kennis strekt zich uit tot de natuur en cultuur van Tanzania. Marion, afkomstig uit Nederland en al meer dan tien jaar werkzaam in Tanzania. Ze heeft ruime ervaring met reizen naar Tanzania en andere delen van Oost-Afrika. Samen vormen Bernard en Marion het perfecte team om advies te geven over reizen naar Tanzania. Echter, de beslissingen liggen altijd bij jou als reiziger. Met hun deskundigheid en persoonlijke benadering zullen ze jouw droomreis naar Tanzania realiseren. Of het nu gaat om het verkennen van de wildernis, het beklimmen van de Kilimanjaro of het ervaren van de diverse cultuur, Caracal Tours & Safaris Tanzania staat garant voor een onvergetelijke reiservaring.

Bernard Fatael Sumari

Hallo, ik ben Ben. Mijn reis begon in 1984 in het prachtige Arusha, aan de voet van de majestueuze Mount Meru, in het hart van het Arusha National Park. Als lid van de Meru-stam, een van de grootste stammen in Arusha, ben ik opgegroeid temidden van de natuurlijke schoonheid van Tanzania.

Mijn liefde voor de natuur leidde me naar het Wildlife College in Arusha, waar ik me verdiepte in de wonderen van het wilde leven. Hier behaalde ik diploma’s in diverse disciplines, waaronder kennis over wilde dieren, zoogdieren, vogels, plantkunde en de geografie van Tanzania en zijn nationale parken. Bovendien behaalde ik een rijbewijs om toeristen veilig te kunnen vervoeren.

Sinds 2005 heb ik het voorrecht gehad om als safarigids te werken in de adembenemende Noordelijke parken van Tanzania. Gedurende deze tijd heb ik waardevolle ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, wat me inspireerde om mijn eigen onderneming te starten.

Veel van onze safaritochten leid ik persoonlijk, simpelweg omdat ik er enorm van geniet. Mijn passie gaat verder dan alleen het begeleiden van toeristen; ik geloof in het behoud van onze natuurlijke omgeving. Door actief bij te dragen aan het schoonhouden van ons land, dragen we bij aan het behoud van de prachtige natuur waarop Tanzania en heel Afrika trots zijn.

Mijn visie is niet alleen gericht op het bieden van onvergetelijke reiservaringen, maar ook op het zorgen voor een duurzame toekomst voor het toerisme in Tanzania. Door onze omgeving schoon te houden, kunnen we blijven genieten van reizen en safari’s, zowel nu als voor toekomstige generaties.

Marion Sumari-de Boer

Hallo, ik ben Marion, geboren in Nederland in 1981. Sinds 2006 heb ik meerdere reizen naar Tanzania gemaakt voor vrijwilligerswerk en onderzoek. Mijn liefde voor dit land en zijn mensen groeide met elke reis, en in 2010 besloot ik om er permanent te gaan wonen.

Tijdens mijn vele safaritochten werd ik keer op keer betoverd door de prachtige landschappen en de diverse dierenrijkdom van de nationale parken van Tanzania. Het is een onbeschrijfelijke ervaring om door de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti NP te rijden en de dieren van zo dichtbij te kunnen zien. Ik geloof oprecht dat iedereen de adembenemende natuur van Tanzania zou moeten ervaren.

Naast mijn werk als onderzoeker in het lokale ziekenhuis, vind ik het geweldig om reizen te organiseren voor toeristen, zodat zij een onvergetelijke ervaring kunnen beleven in Tanzania. Ik hecht veel waarde aan het milieu en eerlijke bedrijfsvoering, omdat ik wil dat toeristen ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de pracht van de nationale parken.

De Caracal

De caracal is een van de unieke kleine katten die op de savanne leven. Deze katachtige jaagt op vogels, maar ook op kleine zoogdieren. Met zijn lange achterpoten kan de caracal indrukwekkende sprongen maken om vogels te vangen op het moment dat ze opstijgen van de grond. Bovendien heeft deze kat grote, mobiele oren waarmee hij prooien in het gras kan horen.

Het spotten van een caracal in de savanne is een uitdaging, maar we zullen ons uiterste best doen om u de kans te geven deze prachtige katachtige te zien tijdens uw safari.

Caracal familie op safari in Enduimet in Tanzania
Marion op safari in Enduimet in Tanzania met Caracal Tours & Safaris
Caracal tijdens een safari in ngorongoro in Tanzania