bergen

Kilimanjaro

De majestueuze Kilimanjaro, ook wel bekend als het Dak van Afrika, rijst op als de hoogste piek van het continent (5895 meter) en ’s werelds hoogste vrijstaande berg. Het is een slapende vulkaan met twee toppen, Kibo en Mawenzi, waarvan Kibo het meest bekend is vanwege zijn blijvende sneeuwbedekking. Uhuru Peak, boven op Kibo, is het ultieme doel van klimmers. Het bedwingen van de Kilimanjaro levert niet alleen een certificaat op, maar schenkt ook een unieke, onvergetelijke ervaring.

Om Uhuru Peak te bereiken, zijn er verschillende adembenemende routes beschikbaar, variërend van relatief eenvoudige wandelingen over steile hellingen door prachtige landschappen tot serieus bergbeklimmen op bijna verticale wanden. Onderweg komt u unieke vegetatie en adembenemende vergezichten tegen. De Marangu-route (vijf of zes dagen) aan de oostkant van de berg wordt beschouwd als de gemakkelijkste route, met overnachtingen in hutten. Op alle andere routes overnacht u in tenten op aangewezen kampeerplaatsen met basisfaciliteiten. Samen met de Machame-route (zes of zeven dagen), die spectaculaire landschappen van heuvels en valleien biedt, behoren deze tot de twee meest populaire routes. Andere routes (zes dagen of langer) zijn onder meer Lemosho, Rongai en Umbwe-routes. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Tanzaniaanse Nationale Parken .

Wij kunnen uw beklimming van de Kilimanjaro regelen via elke beschikbare route. Een ervaren team van (assistent-)gidsen, een kok en dragers staat tot uw beschikking. De trip omvat gidsen, assistent-gidsen, een kok, dragers, kampeerspullen, maaltijden, entreegelden en reddingskosten. Indien nodig kunnen we ook extra warme kleding en slaapzakken regelen. Maar onderschat de Kilimanjaro niet. Adequate training en uitstekende uitrusting zijn essentieel.

Meru

De schilderachtige Mount Meru (4566 meter) is een andere prominente slapende vulkaan, gelegen op ongeveer 60 km afstand van de Kilimanjaro. Deze berg bevindt zich in het prachtige Arusha NP, ongeveer 37 km van Arusha, en heeft zijn ruwe uiterlijk te danken aan een grote uitbarsting zo’n 8000 jaar geleden, waarbij een deel van de bergwand werd weggeblazen. De askegel van een kleinere uitbarsting, ongeveer 100 jaar geleden, is nog steeds goed zichtbaar. Op de lagere hellingen van Meru grazen buffels en zebra’s, waardoor het een unieke omgeving is voor bergbeklimmingen.

Er is slechts één route om de top, Socialist Peak, van Mount Meru te bereiken. Deze route biedt uitstekende uitzichten en overnachtingen vinden plaats in hutten. De beklimming wordt over het algemeen als uitdagender beschouwd dan de Kilimanjaro vanwege de steile paden, maar de totale duur van de beklimming is slechts drie of vier dagen.

Wij kunnen uw beklimming van Mount Meru regelen. Een ervaren team van (assistent-)gidsen, een kok en dragers staat tot uw beschikking. De beklimming is inclusief gidsen, assistent-gidsen, een kok, dragers, kampeerspullen, maaltijden, toegangsgelden en reddingskosten. Indien nodig kunnen we ook extra warme kleding en slaapzakken voor u regelen. Vergeet niet dat het beklimmen van Mount Meru niet gemakkelijk is, dus een goede voorbereiding en uitstekende uitrusting zijn van cruciaal belang.

Oldoinyo Lengai

De karakteristieke kegel van Oldoinyo Lengai (2878 meter) is een actieve vulkaan gelegen nabij Serengeti NP en het Ngorongoro Conservation Area. Het is de enige berg ter wereld die natrocarbonatiet lava uitstoot, en de laatste grote uitbarsting vond plaats in 2007. De berg bevindt zich in de buurt van het prachtige Lake Natron, omgeven door het kenmerkende Maasai-gebied.

De beklimming van deze berg kan enkele uren in beslag nemen, maar is uitdagend vanwege het steeds terug glijden op een laag vulkanische as. Klimmers beginnen meestal net na middernacht om de top te bereiken en te genieten van een adembenemende zonsopgang. Een alternatieve optie is om te kamperen in de krater, maar dit is alleen mogelijk als de vulkaan ‘rustig’ is.

Wij kunnen uw beklimming van Oldoinyo Lengai regelen, vaak in combinatie met een bezoek aan Lake Natron of een wandeling in het Ngorongoro Conservation Area. De reis is inclusief een ervaren gids, en we kunnen indien nodig extra kleding en slaapzakken regelen.