bergen

Kilimanjaro

De fraaie berg Kilimanjaro, ook wel het dak van Afrika genoemd, is de hoogste berg (5895 meter) van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Het is een slapende vulkaan met twee toppen, Kibo en Mawenzi. Kibo is het meest bekend wat te wijten is aan de nog altijd aanwezige sneeuw. Uhuru peak is de top van Kibo en is het doel van klimmers. Na het beklimmen van de Kilimanjaro wordt u niet alleen beloond met een certificaat, maar ook met een unieke ervaring om nooit te vergeten.

Om Uhuru peak te bereiken, zijn verschillende schitterende routes beschikbaar, variërend van relatief gemakkelijk wandelend op steile hellingen dwars door de prachtige landschappen tot serieus bergbeklimmen op bijna verticale wanden. Onderweg komt u langs unieke begroeiingen en vergezichten. Marangu route (vijf of zes dagen) op de oostkant van de berg wordt beschouwd als de gemakkelijkste route waarbij u overnacht in hutten. Op alle andere routes zult u in tenten overnachten op campings met enkel latrines. Samen met Machame route (zes of zeven dagen), welke meer de moeite waard is vanwege het adembenemende landschap met heuvels en dalen, zijn dit de twee meest bezochte routes. Andere routes (zes of meer dagen) zijn Lemosho, Rongai en Umbwe route.
U kunt meer informatie vinden op de website van de Tanzaniaanse Nationale Parken .

Wij kunnen uw beklimming van de Kilimanjaro via alle beschikbare routes regelen. Een ervaren team van (assistent) gidsen, een kok en dragers zal voor u klaar staan. De trip is inclusief gids, assistent gids, kok, dragers, kampeerspullen, maaltijden, toegangsgelden en reddingsgelden. Wij kunnen eventueel extra warme kleding en slaapzakken regelen. Denk niet dat de Kilimanjaro een fluitje van een cent is. Adequate training en een uitstekende uitrusting zijn zeer noodzakelijk.

Meru

De karakteristieke berg Meru (4566 meter) is ook een slapende vulkaan op ongeveer 60 km afstand van de Kilimanjaro. De berg ligt op ongeveer 37 km van Arusha in het fraaie Arusha NP. Een van de bergwanden werd weggeblazen tijdens de laatste grote uitbarsting ongeveer 8000 jaar geleden waardoor de berg zijn ruwe uiterlijk verkreeg. De askegel van een kleinere uitbarsting ongeveer 100 jaar geleden is goed zichtbaar. Op de lagere hellingen, grazen dieren zoals buffels en zebra’s.

Er is maar één route om de top (socialist piek) van de berg Meru te bereiken. De vergezichten zijn excellent en u zult overnachten in hutten. De klim wordt over het algemeen moeilijker geacht dan Kilimanjaro, vanwege de steile paden, maar de beklimming duurt maar drie of vier dagen.

Wij kunnen uw Meru beklimming regelen. Een ervaren team van (assistent) gidsen, een kok en dragers zal voor u klaar staan. De beklimming is inclusief gids, assistent gids, kok, dragers, kampeerspullen, maaltijden, toegangsgelden en reddingsfee. Wij kunnen eventueel extra warme kleding en slaapzakken regelen. Vergeet niet dat de beklimming van Meru niet makkelijk is, dus adequate training en een uitstekende uitrusting zijn zeer noodzakelijk.

Oldoinyo Lengai

De kegel Oldoinyo Lengai (2878 meter) is een actieve vulkaan in de buurt van Serengeti NP en Ngorongoro Conservation Area. Het is de enige berg in de wereld die natrocarbonatiet lava uitzendt. De laatste grote uitbarsting was in 2007. De berg ligt dicht bij het mooie Lake Natron in een typerend Maasai gebied.

Deze berg kan beklommen worden in een tijdspanne van enkele uren, maar is uitdagend doordat u steeds terugglijdt door een laag vulkanische as. U begint doorgaans met klimmen net na middernacht om op de top te genieten van een prachtige zonsopgang. Een andere optie is om te kamperen in de krater. Dit is alleen mogelijk als de berg ´stil´ is.
.
Wij kunnen uw beklimming van de Lengai regelen. Het wordt vaak gedaan in combinatie met een bezoek aan Lake Natron of een wandeling in Ngorongoro Conservation Area. De reis is inclusief gids. Extra kleding en slaapzakken kunnen worden geregeld.