Kilimanjaro beklimming

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en wordt daarom ook wel het “Dak van Afrika” genoemd. Met zijn 5895 meter hoogte is het tevens de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Er zijn verschillende routes om de berg te beklimmen. Durf de uitdaging aan te gaan. Bereid je goed voor en beklim de berg in vijf dagen naar de Uhuru Peak, de top van de berg. Samen met een groep gidsen, koks en dragers trek je omhoog en overnacht je in tenten. De kok verzorgt je maaltijden en elke dag zal hij vers drinkwater verstrekken.

Het beklimmen van de Kilimanjaro is geen gemakkelijke opgave. Ondanks verhalen dat het een makkelijke beklimming zou zijn, is het belangrijk om goed getraind te zijn om hoogteziekte te kunnen weerstaan. Verschillende routes kunnen je naar de top brengen, maar de kans om de top te bereiken varieert. De “Coca-Cola”-route of Marangu-route is de snelste en goedkoopste optie, maar biedt niet de hoogste slagingskans. De “Whiskey”-route of Machame-route is een betere keuze met meerdere dagen voor acclimatisatie. In de eerste dagen kun je ervoor kiezen om de minder drukke Lemosho-route te volgen. Wanneer je bij ons boekt, zorgt ons team van gidsen, koks en dragers goed voor je en doen ze hun uiterste best om je naar de top te begeleiden. Zelfs als je de top niet bereikt, zal het beklimmen van de Kilimanjaro een ervaring voor het leven zijn.

Beklimming

Dag 1: Mti Mkubwa kamp

Betreed de poort van avontuur – de Lemosho-poort wacht op jou! Regel snel de formaliteiten en begin je epische reis door het mysterieuze regenwoud naar het majestueuze Mti Mkubwa-kamp. Dat ligt op 2800 meter boven de zeespiegel.

Dag 2: Shira Hut

Laat je betoveren door de betoverende heidevelden terwijl je naar het adembenemende Shira-plateau klimt. Daar wordt je begroet met een panorama van ongekende schoonheid op een hoogte van 4000 meter.

Dag 3: Barranco kamp

Verken de hemel op aarde terwijl je langzaam stijgt naar 4600 meter. Geniet van een smakelijke lunch bij de Lava Tower en daal af naar het Barranco-kamp op 4000 meter. Daar verwelkomen je ’s nachts de fonkelende lichten van Moshi.

Dag 4: Karanga kamp

Begin de dag met een spannende klim langs de iconische Barranco-wand. Vervolg je reis door een sprookjesachtig maanlandschap naar het betoverende Karanga-kamp op 4000 meter. Hier heb je een adembenemend uitzicht op de majestueuze Kibo-helling.

Dag 5: Barafu Hut

Betreed de karanga vallei en klim naar het betoverende basiskamp Barafu Hut op 4700 meter. Daar kun je de rest van de dag ontspannen en je voorbereiden op de ultieme uitdaging – de beklimming naar de top!

Dag 6: Uhuru-piek – Mweka Hut

Wek je innerlijke avonturier om middernacht tot leven en begin aan de epische tocht naar Stella’s Point. Daar wordt je getrakteerd op een spectaculaire zonsopgang boven de wolken. Ga verder naar de adembenemende top van Uhuru Peak op 5895 meter, waar je wordt beloond met onvergetelijke overwinningsfoto’s voordat je afdaalt naar het rustige Mweka Hut in het betoverende regenwoud.

Dag 7: Mweka Gate

Bereik triomfantelijk het einde van je onvergetelijke reis bij Mweka Gate en keer terug naar de beschaving, met herinneringen aan een leven lang avontuur in je hart.

Perfect om te doen voor een safari safari of een trip naar een van de stranden

Kilimanjaro by night tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in in Tanzania
Ben op Kilimanjaro tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in in Tanzania
Sander op Kilimanjaro tijdens een safari met Caracal Tours & Safaris in in Tanzania

Vanaf $1699

(deze prijs hangt af van het seizoen en het aantal personen waarmee gereisd wordt)

Details van de reis

U kunt deze onvergetelijke reis als een privé-beklimming ervaren. De prijzen variëren op basis van het aantal reizigers in uw gezelschap en hun leeftijd. Het volgende is allemaal inbegrepen: parkentreegelden, kampeerkosten, excursies zoals vermeld, vervoer per landcruiser met een uitschuifbaar dak van en naar de berg, Engelssprekende gids, assistent-gids, kok, dragers, maaltijden, tenten, slaapmatten, slaapzakken, drinkwater en alle verplichte belastingen. Fooien, andere drankjes en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.

Denk je dat Kilimanjaro misschien iets te hoog gegrepen is voor jou? Je zou dan aan een van de andere bergen kunnen denken!

Deze reis boeken of meer weten?