overnachten | safari lodges

Er zijn verscheidene (tented) lodges in en rond elk National park of conservation area met een variëteit in prijsklassen. Sommigen zijn permanent, andere zijn mobiel. Ze variëren van simpele tenten of hutten tot het hoogste niveau van luxe met een persoonlijke butler die je serveert in je tent of kamer. Permanente lodges hebben over het algemeen een zwembad, terwijl de mobiele kampen dat niet hebben. Echter, de laatste creëren het echte natuurgevoel omdat je vaak omringd wordt door wildlife.   

We kunnen in principe elke lodge of kamp boeken dat beschikbaar is. Echter, hier volgen een aantal van onze favorieten. 

Serengeti: Kati Kati Tented Camp

In het centrum van de Serengeti, vind je Kati Kati Tented Camp. Dit mobiele kamp omvat tien tenten met en suite faciliteiten and comfortabele bedden. Maaltijden worden geserveerd in de mess tent waar je ook een klein souvenirswinkeltje vindt. Bij aankomst vroeg in de avond, wordt er een kampvuur gemaakt en kun je genieten van de geluiden van de bush tijdens een drankje. Meer informatie vind je hier.

Manyara: Isoitok Camp

Isoitok Camp, genesteld tussen Masai bomas in de Grote Slenk (Great Rift Valley), biedt een natuurlijke sfeer en een geweldig uitzicht op Lake Manyara en de hellingen van de Rift Valley. De tenten met een en suite luxe badkamer en bedden van prachtig hout zijn zeer comfortabel. In de mooi ingerichte eet-tent worden uitstekende maaltijden geserveerd met een goede keuze aan wijnen. Isoitok Camp biedt verschillende activiteiten, zoals medicijn-wandelingen, zonsondergang wandelingen en een bezoek aan de Maasai in hun boma. Meer informatie is hier te vinden.

Zanzibar – Jambiani: Mwezi Boutique Resort

Dit is een modern, maar traditioneel resort aan het strand van Jambiani. Modern, omdat het alles heeft wat je nodig hebt, traditioneel vanwege de zeer mooie Afrikaanse versieringen. De maan- en vollemaan bungalows hebben comfortabele grote bedden en een ruime badkamer en inloopkast. Ze liggen direct aan het strand en er is een zwembad beschikbaar voor het geval de zee te ruw is. De openbare ruimte heeft een geweldige lounge en een bibliotheek met een prachtig uitzicht op de oceaan. Meer informatie is hier te vinden.

Tarangire: Maramboi Tented Camp

Wakker worden van het geluid van de ochtendduif met de zonsopgang achter je die Lake Manyara in een stroom van goud brengt. Zebra’s, impala’s, gnoes en wrattenzwijnen rondom je tent. De tent die min of meer een luxe canvas bungalow is. Dit is Maramboi tentenkamp. Gelegen tussen Tarangire en Manyara National Park, zult u verrast worden door de magie van deze plek. Tijdens het happy hour, wanneer de zonsondergang over de helling van de Great Rift Valley gaat, kunt u genieten van drankjes en hapjes, gevolgd door een vers bereid diner op het dek of binnen in de prachtig aangeklede moderne eetzaal. Maramboi heeft heel wat tenten, maar je voelt je helemaal alleen tussen de dieren. Dit is de perfecte plek voor een diner bij zonsondergang. Meer informatie is hier te vinden.