zanzibar trip

Zanzibar, het andere gezicht van Tanzania, is de perfecte bestemming om te ontspannen na je safari of bergbeklimming. Met sterke invloeden uit de Arabische wereld, biedt het eiland een sprookjesachtige sfeer die je meeneemt naar een wereld van duizend-en-een-nacht. Dwaal door de smalle steegjes van Stonetown, proef verse gerechten van de oceaan op de Forodhani Night’s food market, verken de wateren rondom de prachtige koraalriffen, geniet van verrukkelijk gekruide maaltijden, verken authentieke dorpjes zoals Jambiani, of maak een traditionele dhow-boottocht voor een barbecue op een onbewoond eiland dichtbij. Of je kunt gewoon ontspannen op een van de adembenemende stranden met een goed boek of een massage met geurende oliën. Op Zanzibar vind je accommodaties voor elke smaak en budget. In Stonetown zijn er tal van hotels in traditionele Zanzibar-stijl, terwijl langs de stranden een scala aan opties te vinden is, van eenvoudige bungalows direct aan het strand tot luxe resorts met Italiaanse flair en alle gemakken die je je maar kunt wensen. Je kunt Zanzibar bereiken vanaf elke airstrip in de nationale parken met kleine vliegtuigjes of vanaf de grotere vliegvelden met grote luchtvaartmaatschappijen.

Beschrijving

Dag 1: Stap in het vliegtuig en laat het vasteland van Tanzania achter je terwijl je koers zet naar het betoverende Zanzibar. Bij aankomst word je verwelkomd door de mystieke sfeer van Stonetown, waar de geplaveide straatjes en historische gebouwen je terugvoeren in de tijd. Proef de lokale lekkernijen op de beroemde Forodhani-markt, waar barracuda, octopus en kingfish je smaakpapillen prikkelen. Rust uit in het comfort van Kisiwa House, waar de charme van Zanzibar tot leven komt.

Dag 2: Verken de hoogtepunten van Stonetown met een ervaren gids en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Geniet van een smakelijke lunch bij Mercury’s Restaurant, gelegen aan de pittoreske haven van Zanzibar. Bezoek vervolgens de betoverende Perzische baden voordat je de dag afsluit met een verfrissend biertje in Livingstone’s Bar. Rust uit en ontspan in het comfort van Kisiwa House, omringd door de serene sfeer van Stonetown.

Dag 3: Maak een ontspannen transfer naar Jambiani Beach, waar de azuurblauwe zee en het zachte zand op je wachten. Laat jezelf zakken op het strand met een goed boek en bewonder het schouwspel van de lokale vrouwen die zeewier, octopus en kreeft oogsten bij eb. Geniet van een heerlijke kokosviscurry en laat de dag eindigen in het rustgevende Mwezi Boutique Resort, waar luxe en comfort samenkomen met de natuurlijke schoonheid van Zanzibar.

Dag 4-6: Breng de komende dagen door in Mwezi Boutique Resort en laat je betoveren door de schoonheid van Jambiani Beach. Verken de omgeving met spannende excursies zoals een bezoek aan het Jozani Forest om de zeldzame rode franje-aap van Zanzibar te zien, of maak een avontuurlijke dhow-tour, duik- of snorkeltocht. Ontdek de magische wereld van kruiden tijdens een kruidentour of waag je aan een kite-surfing workshop. Keer terug naar het resort voor een ontspannen avond vol luxe en geniet van de warme gastvrijheid van Zanzibar.

Dag 7: Het is tijd om afscheid te nemen van het betoverende Zanzibar. Maak een transfer naar de luchthaven en stap aan boord van je vlucht naar je volgende bestemming, terwijl je herinneringen koestert aan een onvergetelijk verblijf op dit exotische eiland.

Het beste eindpunt van een reis in Tanzania of zelfs na een reis in een ander Afrikaans land

Vanaf $499

(deze prijs hangt af van het seizoen en het aantal personen waarmee gereisd wordt)

Details van de reis

Wij bieden deze reis aan als privé-reis. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen binnen het gezelschap en de leeftijd van de reizigers. Het volgende is inclusief: vlucht naar Zanzibar, transfers naar hotel, verblijf in hotel op het strand op basis van bed & breakfast.

Deze reis boeken of meer weten?