maatschappelijke projecten

Wanneer u met ons reist, kunnen we u naar verschillende projecten brengen die we van harte aanbevelen. Een van de projecten is het Angaza Women Center in Sanya Juu, ten westen van de Kilimanjaro. Het andere project is de Women and Youth Careline Foundation dat verschillende projecten heft in Noord-Tanzania. Als u geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk, hebben beide plekken daar mogelijkheden voor.

Angaza Women Center

Het Angaza Women Center bevindt zich in Sanya Juu, een klein stadje in West Kilimanjaro. Het is onderdeel van de Northern Diocese van de Evangelisch Lutherse kerk in Tanzania. Dit centrum verzorgt training en cursussen, voorlichting en duurzame landbouwprojecten. Het doel van Angaza Women Center is om vrouwen te leren om te gaan met problemen in hun dagelijks leven en andere zaken die belangrijk zijn in het leven, opleidingsprogramma’s voor meisjes en seminars en spirituele retraites. We willen dit project van harte aanbevelen omdat het zeer goed loopt, een goed bestuur heeft en we vooral hun visie, om gelijkheid tussen man en vrouw te creëren, erg waarderen. 

Women and Youth Careline Foundation

De Women and Youth Careline Foundation (WYCF) heeft verschillende projecten in Kilimanjaro en Arusha. Een van die projecten is in het dorpje Mdawi waar weer verschillende subprojecten bestaan zoals een naaischool, een computerklas met een bibliotheek, een medische post met een woonhuis voor het personeel en een peuterschool. Verschillende sponsoren vanuit Europa en de Verenigde Staten hebben deze projecten gefinancierd. Schoolkinderen worden gesponsord en kinderen met hiv/aids krijgen hulp in de zorg die ze nodig hebben. De inwoners komen voortdurend met nieuwe ideeën om het leven van de kinderen te verbeteren. Een ander project dat zich nog in de beginfase bevindt, is een gezondheid en preventie programma in het groeiende stadje Boma Ng’ombe. Veel mensen zijn zich niet bewust van hoe je ziekten zoals infectieziekten, hoge bloeddruk, diabetes en andere hart en vaatziekten, kunt voorkomen. Het idee is om een voorlichtingsproject op te starten dat zich richt op eetgewoonten en bewegen en andere leefstijlfactoren die en rol kunnen spleen. Verder zullen een aantal gezondheidsparameters, zoals bloeddruk, glucose, gewicht en lengte, verzameld worden om de globale gezondheid van de mensen te meten. Hopelijk worden de mensen op die manier geholpen om verschillende ziekten te voorkomen. Ook dit project bevelen we van harte aan aangezien het zich vooral richt op de gezondheid van kinderen.